اطلاعات کامل ویزاها و نحوه اقدام
مدارک مورد نیاز جهت دریافت ویزای توریستی هندوستان عبارتند از: 1- اصل پاسپورت 2- فرم های پر شده مخصوص ویزای توریستی 3- 2 قطعه عکس (فقط 5*5 جدید) 4- کپی صفحه اول و ازدواج شناسنامه 5-امضاء مسافر در پاسپورت الزامی میباشد.
صدور این ویزا بطور معمول ده روز کاری طول می کشد.
نکته : مدت اعتبار ورود ویزا هندوستان 3ماه از تاریخ صدور می باشد که مسافرین محترم می توانند 29روز از این 3ماه اقامت را استفاده نمایند یعنی 2ماه فرصت برای ورود به هند از تاریخ صدور ویزا دارند که می توانند اقامت نمایند که در غیر این صورت ویزا غیر قابل استفاده می باشد.
مدارک مورد نیاز جهت دریافت ویزای تجاری عبارتند از: 1- اصل پاسپورت با اعتبار بیش از شش ماه 2- فرم های پر شده مخصوص ویزای تجاری 3- شش قطعه عکس 4- دعوت نامه از سازمان یا شرکت هندی 5- معرفی نامه از سازمان یا شرکت ایرانی 6- اصل و کپی بلیط رفت و برگشت تایید شده صدور این ویزا بطور معمول ده روز طول می کشد.
مدارک مورد نیاز جهت دریافت ویزای دانشجویی عبارتند از: 1- اصل پاسپورت با اعتبار بیش از شش ماه 2- اصل و کپی پذیرش (admission) از یکی از دانشگاه ها و یا مراکز آموزش عالی معتبر هندوستان 3- اصل ترجمه آخرین مدرک تحصیلی به همراه ریز نمرات با تایید سفارت هندوستان 4- ترجمه تعهد نامه مالی محضری از یکی از بستگان درجه یک 5- فرم های پر شده مخصوص ویزای دانشجویی 6- شش قطعه عکس 7- ارائه گواهی صورت حساب بانکی (حساب بانکی) در هند برای متقاضیانی که برای بار دوم به بعد اخذ ویزای دانشجویی می نماید.
افرادی که برای بار اول جهت اخذ ویزای دانشجویی اقدام می نمایند نیازی به ارائه این گواهی ندارند اما می بایست تعهدی مبنی بر افتتاح حساب بانکی در هندوستان به سفارت بسپارند.
معمولاً این ویزا دارای اعتبار یکساله می باشند و برای مقاطع لیسانس، فوق لیسانس و کالج های زبان صادر میشود. صدور این ویزا بطور معمول ده روز طول می کشد.
مدارک مورد نیاز جهت دریافت ویزای تحقیقاتی عبارتند از: 1- اصل پاسپورت با اعتبار بیش از شش ماه 2- اصل و کپی پذیرش مقدماتی از یکی از دانشگاه ها و یا مراکز آموزش عالی معتبر هندوستان 3- اصلAffiliation letter (نامه وابستگی به دانشگاه) و هفت سری کپی از آن 4- هفت سری فرم پر شده ویزای تحقیقاتی 5- شرح پروژه پایان نامه با جزئیات کامل 6- برنامه سفر 7- دوازده قطعه عکس معمولاً این ویزا دارای اعتبار سه ساله می باشند
.صدور این ویزا بطور معمول یک ماه طول می کشد.
مدارک مورد نیاز جهت دریافت ویزای کنفرانس عبارتند از: 1- اصل پاسپورت با اعتبار بیش از شش ماه 2- فرم های پر شده مخصوص ویزای کنفرانس 3-دعوت نامه از دانشگاه یا سازمان هندی 4- معرفی نامه از محل کار در ایران صدور این ویزا بطور معمول هفت روز طول می کشد.
تعطیلات رسمی سفارت هندوستان عبارتند از:
1- روز جمهوری هند ( 26 ژانویه) 2- پیروزی انقلاب اسلامی ( 22 بهمن) 3- عاشورا و تاسوعا 4- ماهاشیواراتی ( 8 مارس) 5- عید نوروز ( 21 مارس) 6- تولد حضرت محمد(ص) 7- بوداپورنیما ( 23 می) 8- مارتیرزدی (5 ژوئن) 9- روز استقلال هند ( 15 آگوست) 10- تولد ماهاتما گاندی ( 2 اکتبر) 11- ماها آشتامی ( 11 اکتبر) 12- دوسرا ( 12 اکتبر) 13- شهادت حضرت علی(ع) 14- دیوالی ( 1 نوامبر) 15- عید فطر 16- تولد گوروناناک ( 15 نوامبر) 17- کریسمس ( 25 دسامبر) به غیر از تعطیلات فوق سفارت ممکن است بنا به دلایلی خاص روزهای دیگر هم با اطلاع قبلی تعطیل باشد. هند هندوستان كشوري پهناور است كه پهناوري جغرافيايي فرهنگي و ملي آن را تبديل به شبه قاره اي بسيار جذاب كرده است. شهرهاي مهم و توريستي هند عبارتند از دهلي- اكرا- جيپور- بمبئي
آشنایی با دهلی
دهلی دومین کلانشهر بزرگ هند است و دهلی نو، پایتخت هند، نیز بخشی از این کلانشهر است. دهلی طبق سرشماری سال ۲۰۰۱ با جمعیتی برابر ۱۳٬۷۸۲٬۹۷۶ نفر جمعیت مرکزی و بیش از ۲۲ میلیون نفر در کلان شهر دهلی یکی از بزرگترین شهرهای هند است و با قدمتی افزون بر ۵۰۰۰ سال به همراه دمشق و بنارس از قدیمیترین شهرهای جهان محسوب میشود. این شهر تاکنون ۱۱ بار ویران گشته و از نو ساخته شدهاست. دهلی آمیختهای است از جامعه سنتی و مدرن و نمودی است از اجتماع مذاهب، قومیتها و فرهنگهای مختلف.
جاذبه های دهلی
قلعه سرخ (Red Fort or Lal Qila) بزرگترین مرکز جلب توریست در دهلی است. که دستور احداث این قلعه را شاه جهان امپراتور گورکانی، وقتی که پایتخت خود را از اگرا به دهلی تغییر داد، صادر کرد. ساخت آن نه سال به طول انجامید و در سال ۱۶۴۸ تکمیل شد. این قلعه به وسیله دیواری از سنگهای قرمز رنگ محصور گشته که طول آن ۵/۲ کیلومتر و ارتفاع آن از ۱۶ تا ۳۳ متر متغیر است. این بنا شامل بخشها و اجزاء محتلفی است که شامل تالارها، ایوانها و بناهای گوناگون خصوصی و عمومی باشکوه و زیبایی است. این قلعه را با قلعه دیگری که به همین نام «قلعه سرخ» مشهور است و در آگرا ساخته شده، نباید اشتباه گرفت.
مسجد جامع دهلی یا «مسجد جهان نما» از بزرگترین مساجد هندوستان و از باشکوهترین مساجد در جهان اسلام است. این بنا به دستور شاه جهان سازنده تاج محل در سال ۱۶۵۶ میلادی ساخته شدهاست. این مسجد که روبروی قلعه سرخ، در قسمت دهلی قدیم قرار دارد، یکی از مراکز مهم مسلمانان هند به شمار میرود. محوطه خارجی این مسجد میتواند بیش از ۲۵ هزار نمازگزار را در خود جای دهد و ازجمله اشیاء باستانی که در این مسجد نگهداری میشود، قرآنی است که روی پوست آهو نوشته شدهاست. برای ساخت این مسجد ۵۰۰۰ کارگر به مدت بیش از ۶ سال کار کردهاند. سقف این مسجد دارای سه گنبد است که روی آنها با مرمرهای سیاه و سفید تزیین شدهاست. دو مناره این مسجد دارای ۴۰ متر ارتفاع هستند.
قُطُب منار (Qutub Minar) ارتفاع این منار عظیم۷۲/۵ متر است که ۳۹۹ پله دارد و بلندترین بنای آجری دنیاست. این بنا از سنگ ساخته شده و جزو اولین بناهای عظیم هند و از نمونههای بارز معماری هندو-اسلامی است. تزئینات روی این منار بی نظیر است. این بنا در کنار مسجد قوة الاسلام در سال ۱۱۹۹ میلادی توسط قطب الدین ایبک در جنوب شهر دهلی و بر روی خرابههای تعداد زیادی از معابد مربوط به آئین جینیسم ساخته شده است. آنچه این مسجد را جذابتر میکند وجود یک ستون مرموز از فلزی ناشناخته است. این ستون فلزی از آلیاژ ناشناختهای ساخته شده که هرگز زنگ نمیزند و رنگ عوض نمیکند و فرسوده نیز نمیشود. این ستون فلزی در صحن اصلی مسجد نسب شده و مربوط به قرن پنجم میلادی است که عامه، حلقه کردن دست از پشت، دور این ستون را خوش یمن میدانند. قطب منار همراه با مسجد قوة الاسلام و بقایای چندین بنای قدیمی دیگر «مجموعه قطب» در دهلی را تشکیل میدهد.
دروازه هند (India Gate) این بنای باشکوه با ارتفاع ۴۲ متر در محوطهای باز و نزدیک به کاخ ریاست جمهوری هند توسط معمار انگلیسی دهلی نو در سال ۱۹۳۱ ساخته شدهاست. در واقع یادبودی است برای ۹۰ هزار سرباز هندی که در جنگ جهانی اول کشته شدهاند و نام این سربازان بر دیوارهای این بنا حک شدهاست. (با دروازه هند در بمبئی اشتباه نشود.) و نیز : - آرامگاه صفدر جنگ - آرامگاه خان خانان - قلعه کهنه هند -لوتوس تمپل یا معبد نیلوفر (Baháí Houses of Worship یا Lotus Temple) - آرامگاه همایون - بنای یادبود مهاتما گاندی و ...
آشنایی با آگرا
آگرا در قرن 16 میلادی توسط سکندر لودهی (سلطان دهلی از سلسلهٔ لودهی متوفی به سال 1517) كشف شد. سپس بابر موسس سلسله امپراتوری مغولی هند برای مدتی در آگرا ماند و ساخت باغ هایی چهار گوش به سبك باغ های ایرانی را در آنجا مرسوم كرد. اكبر در این شهر قلعه آگرا را ساخت و جهانگير آن را با كاخ ها و باغ های بسيار زيبا مزین كرد. همچنين شاه جهان با ساخت تاج محل شهرتی عالمگیر برای این شهر به ارمغان آورد. هم اکنون این شهر از مراکز توریستی هند به شمار میرود. آگرا با نام «اکبرآباد» پایتخت شاهانی چون اکبر، جهانگیر و شاهجهان بوده که زبان مادریشان فارسی بود و در گسترش زبان فارسی در شبهقاره هند کوشیدند و کامیار بودند. نخستین باغ معروف به «باغهای پارسی» در کرانه رود یامونا در همین شهر شکل گرفت و سازندهی آن شاه بابر بود. نام خاص این باغ ایرانی آرام باغ است. اکبرشاه، نوهی بابر، «لالقلعه» یا «قلعه سرخ» را ساخت و آگرا را به مرکز هنری، بازرگانی و مذهبی تبدیل کرد. شهرک فاتح پورسیکری در حومهی آگرا هم از ميراث اکبر است. باغهای سبز و انبوه قلعه سرخ بازمانده از جهانگیر، پسر اکبر مغول است. و اما شاهجهان با علاقهای که به هنر معماری داشت، به آگرا و هندوستان ساختمانی را تقدیم کرد که همین حالا هم درخشانترین نگین تاج سر هند محسوب میشود. شاهجهان پایتختاش را به دهلی منتقل کرد؛ اما پسرش اورنگزیب دوباره به اکبرآباد برگشت و پدرش را به زندان قلعه سرخ انداخت. بعد از مدتی، سال ۱۶۵۳، پایتخت اورنگ زیب به شهر اورنگآباد در فلات دکان هند کوچید و تا پایههای امپراتوری بابری یا مغول هند به لرزه افتاد، اکبرآباد تحت نفوذ قومهای ماراتها و جاث واقع شد و آگرا نام گرفت و از سال ۱۸۰۳ میلادی تسلیم امپراتوری بریتانیا شد. جاذبه های آگرا تاج محل این بنای مهم با معماری ایرانی منحصربه فرد خود به عنوان مهمترین بنای تاریخی هند و یکی از عجایب هفتگانه جدید شهرت جهانی دارد. تاج محل که بنای یادبود ملکه ایرانی تبار ممتازمحل است ، سال ۱۶۴۸ میلادی ساخته شد و خود شاه جهان هم در طرح ریزی ساختمان آن نقش مستقیم داشت و در نهایت هم همان جا خاک شد.
فاتح پور سیکری به معنی شهر پیروزی ، شهر متروکه امپراتور اکبر که در نزدیکی آگرا واقع است. تالار شنوندگان ، مکانها و مسجدها هنوز هم کاملا سالم و در وضعیت مطلوب هستند که از جمله میتوان پنج محل و بلند دروازه را نام برد. در محوطهٔ مسجد جامع، آرامگاه شیخ سلیم چشتی واقع است و در واقع، اکبر شاه گورکانی شهر فاتح پور سیکری را به خاطر همین صوفی معروف مکتب چیستی هند پایه گذاشته بود.
سیکاندرا سیکاندرا آرامگاه جلالالدین محمد اكبر سومین و بزرگترین پادشاه سلسله گورکانیان هند است. این بنا با ماسه سنگ قرمز ساخته شده و با مرمر جواهر نشان شده است. اکبر به این رنگ از سنگ بسیار علاقه داشت و اغلب بناهای ساخته شده در زمان او با این مصالح ساخته شده است.
آشنایی با جیپور
شهر جیپور در شمال غربی کشور هند قرار دارد. این شهر در سال ۱۷۲۸ توسط ماهاراجا ساوای سینگ دو، فرمانروای امبر، بنا نهاده شد. جیپور مرکز ایالت راجستان است و به دلیل ساختمان های صورتی رنگ، معروف به شهر صورتی است. صنایع مهم آن فلز و سنگ مرمر است که در مدرسه هنر (که در سال ۱۸۶۸ بنا شد) آموزش داده می شود . جمعیت این شهر در سال ۲۰۰۳ برابر با ۲٫۷ میلیون نفر بودهاست. حمل و نقل عمومي در اين شهر مبتني بر تاكسي اختصاصي، کالاسکه های دوچرخه ایی ، موتور سه چرخه ، موتورسيكلت ، دوجرخه و در برخي از مناطق كالسكه متصل به اسب مي باشد. قیمت کرایه تاکسی ها تقریبا مقرون به صرفه است و اکثر رانندگان زبان انگليسي می دانند. جيپور بصورت كنوني در سال 1727 بوسيله ماهاراجه سواي جي سينگ پايه گذاري گرديد . وي از سال 1699 تا 1744 حكومت مي كرد و پايتخت خود را شهر امبر كه در 11 كليومتر جيپور بود نهاده بود. او بعد ها به دليل رشد جمعيت و كمبود آب با مشاوره مهندسين معمار بناي شهر جيپور را پايه گذاري كرد. در زمان خود معماري شهر بسيار پيشرفته بود و در سال 1853 زماني كه قرار بود وليعهد انگلستان براي بازديد به شهر جيپور بيايد، شهر جيپور براي خوش آمد گويي وليعهد با رنگ صورتي نقاشي گرديد. جاذبه های جیپور موزه آلبرت هال (موزه مرکزی دولتی) موزه آلبرت هال در مرکز شهر جیپور در هندوستان واقع شده است. اسامی دیگر این موزه موزه مرکزی دولتی است که زیر نظر سرهنگ جیکوب سیونتون افسر ارتش انگلستان در 1876 ساخته شده و شامل آثار کم نظیری از نقاشی مینیاتور می باشد. رصد خانه جانتار مانتار جانتار مامتار شهر جیپور مجموعه ای از بناهای ستاره شناسایی است که بوسیله مهاراجه جی سینق دوم ساخته شده است. قصر مهاراجه قصر مهاراجه یک معماری زیبای راجپوت است و یکی از آثار دیدنی شهر جیپور در هندوستان می باشد.قصر مهاراجه توسط مهاراجه ساوای جای سینق ساخته شده و موزه از اشیاء مهاراجه در آن قرار گرفته است. - قلعه امبر (دژ امبر) - معبد هندو - معبد موتی دونگری (معبد گانش) و...
شرکت خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی آسان هجرت با کادر ورزیده و بیش از 2 دهه تجربه اقدام به اخذ ویزای مستقیم و بدون واسطه کشورها جهت مسافرین محترم و آژانسهای همکار می نماید ضمنا این آژانس یکی از شرکت های مسافرتی مدعی در زمینه اخذ ویزا در ایران می باشد . هیچ شکی نیست آژانس آسان هجرت با کادری مجرب در زمینه ارائه خدمات اخذ ویزا با حساسیت فراوان امور مربوطه را به نحو احسنت انجام می دهد. تمام ویزاها را در اسرع زمان و با هزینه مطلوب انجام می دهیم.در ذیل شرایط و انواع ویزاها را جهت اطلاع توضیح می دهیم : شرایط ویزا برای سفر به کشورهای خارجی ۲ گونه است؛ یا کشور مزبور از اتباع ایرانی درخواست ویزا میکند یا به موجب قراردادهای فیمابین، اتباع دو کشور از دریافت ویزا معاف هستند. پس اولین قدم برای سفرهای خارجی این است که مشخص کنید کشور مورد نظر از شما ویزا میخواهد یا خیر؟ ابتدا بهتر است ببینیم اصلا ویزا چیست و چه کاربردی دارد؟ ویزا مدرکی است که ضمیمه گذرنامه شما میشود و نشان میدهد که کنسول محترم دولت آن کشور در سفارتخانه یا کنسولگری، درخواست شما مبنی بر ورود به کشور متبوع خود را بررسی و تشخیص داده است که شما دارای شرایطی هستید که برای هدفی خاص به آن کشور وارد میشوید. در عین حال باید توجه داشت، گرفتن ویزا تضمین ورود به کشور مورد نظر نیست و افسران مهاجرت در مرزها میتوانند از ورود مسافران به دلایل مختلف جلوگیری کنند. به طور معمول ویزا در مبادی ورودی هر کشوری، نشان میدهد هدف سفر شما چیست، چه مدت در آن کشور اقامت خواهید کرد و آخرین مهلتی که برای ورود به کشور مورد نظر دارید، چه تاریخی است.